Több éve vagytok együtt, és a férfi még mindig nem siet feleségül venni téged… Hogyan lehet elkerülni azt az illuzórikus kapcsolatot, amely évekig húzódik és nem vezet semmihez?

Drasztikus változások

Ha valamit meg akarunk változtatni a párunkkal való kapcsolatunkban, tegyünk egy váratlan dolgot. Mondjuk, hogy egyedül akarunk lenni és pihenni egy kicsit, szóval utazzon el pár hétre a pasink. Leggyakrabban a mereven megtervezett – és ami a legfontosabb, megvalósított – helyzetek nagyon erőteljes változásokat okozhatnak. Vagy megszakad a kapcsolat, vagy megjavul. A második meglehetősen hatékony technika a könnyű flört valaki mással, még ha nem is demonstrálod a párodnak (és neki nem kell tudnia róla), akkor hatodik érzékkel kitalálja, hogy van igazi vetélytárs, a viselkedése pedig elkezd változni. De ha minden cselekedet hiába, a partner megrendíthetetlen, akkor nyilvánvalóan a család nem szerepel az életterveiben, legalábbis veled nem. Ilyenkor nincs más hátra, el kell engedni egymást.

Mikor nem működik?

A viszkózus, terméketlen kapcsolatok hálójába került nők tanácsadásában eltöltött sokéves gyakorlatomból egy axiómára következtettem – mondja a pszichológus. Mindig kapunk figyelmeztetést, mielőtt egyedülállóak leszünk. A tudatalatti, ahol sok generáció óriási tapasztalata lapul, előre tudja, hogy mi lesz a vége. De ha még mindig nem hallgattunk a saját elménk csendes suttogására, nagy csapdába esünk, és előbb vagy utóbb úgyis ki kell szállnunk a kapcsolatunkból! Ez azonban nehéz, hiszen mindenkiben él az az illuzórikus remény, hogy holnap más szabályok szerint fog játszani az illető, és ideális férfivá válik. Válás, költözés az anyjától, esetleg egy másik városból, az ivás abbahagyása, vagy a hajnali kimaradásokkal való felhagyás… Az az igazság, hogy ennek a reménynek a temetésére nem kerül sor pszichológus részvétele nélkül. Végül is a probléma egyáltalán nem a férfiban van. A mi önértékelésünkben van, abban, hogy még nem sikerült teljes emberré válnunk. Ezzel pedig foglalkozunk kell…Tehát ha régóta nem kerül sor házasságra, a kapcsolatunkban változásra vágyunk, mindenképp keressünk fel szakembert, és engedjük el a dolgot. Ám ahhoz, hogy teljesüljön az álmunk valaki mással, mindenképp külső segítséget kell kérnünk.

A Pszichológus tanácsai: Miért nem akar megházasodni a férfi? bejegyzés először Csajos.hu-én jelent meg.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük