Sokszor annyira természetellenes lesz az a mosoly, amit sikerül kipréselnünk magunkból egy-egy fotózás során. Mutatunk néhány trükköt, amivel a tiéd is valódibbnak tűnhet.

Ne szorítsd össze a fogsorod

Magától értetődőnek tűnik, hogy összezárod az alsó és a felső fogsorod, pedig ettől sokkal inkább műnek hat majd a mosolyod. Hagyj köztük inkább egy kisebb rést, ne szorítsd össze, és máris természetesebb lesz a hatás.

Ne legyél Joker!

A nyugodt és őszinte mosoly mindig a legjobb, nem kötelező a „joker vigyor”. Tudjuk, hogy a fogaid lenyűgözőek, de amikor az összeset megmutatod, az általában erőltetettnek és kellemetlennek tűnik. Egy amerikai tudósok által készített tanulmány szerint, ha rendkívül széles mosolyt villantasz, amikor túl sok fogad látszik, az általában nem okoz éppen pozitív benyomást. Ne próbáld meg erőltetni, hogy nagyobb legyen, mint amilyen a természetes.

Nedvesítsd meg a fogad

Egyszerű trükk, amivel a mosolyod fényesebbé válhat. Közvetlenül mielőtt mosolyognál, egyszerűen húzd át a nyelved a fogaidon, vagy – ahogy néhány sminkes is javasolja – tegyél egy kis vazelint rájuk. Ettől a fogaid simábbnak, fényesebbnek tűnnek majd.

Kamerát szemmagasságba

Ha szemmagasság alatt helyezed el a kamerát, egyrészt könnyen tokád lehet a képen, másrészt a vonásaidat is torzítja, sőt a mosolyodra is hatással van. Ha szemben tartod fényesebbnek, boldogabbnak és még természetesebbnek tűnik majd.

Lazíts

A kép elkészítése előtt vegyél egy mély levegőt és lazíts! Ne próbáld erőltetni, egyszerűen engedd el magad, és még nevess egy kicsit! A mosolyod akkor néz ki a legszebben, ha nyugodt, őszinte és boldog dolgokra gondolsz. Néhány fotós azt javasolja, hogy úgy viselkedj, mintha olyasvalakire mosolyognál, akit szeretsz.

Forrás: Beavers

Forrás

Vélemény, hozzászólás?